Doar 24 ron in loc de 150 ron pentru 12 sedinte la alegere pentru activitatile tae bo, karate, kendo, kickboxing – conform programului afisat pe www.chelsea-bucuresti.com/program.
Achizitioneaza voucherul de pe www.fundeal.ro si activeaza-l aici. Printeaza-l si vino cu el la sala. La receptie vei primi un abonament de 12 sedinte valabil la oricare din activitatile noastre.
„Educatie prin sport” – o campanie marca chelseabucuresti.
Oferta este valabila doar pentru membrii noi!
Karate traditional este o activitate care contribuie la formarea personalitatii intr-un mediu in care primeaza disciplina, educatia, repectul si sunt promovate munca si continua slefuire mentala, spiriuala si fizica. Socializarea si apartenenta dintr-un grup va contribui la formarea unei mentalitati de invingator.
Karate-ul traditional insemna educatie in timp. Cultivarea rabdarii este o caracteristica foarte importanta care va contribui la dezvoltarea unei personalitati puternice.
In aceasta era a informatizarii si superelectronicii, copiii nu mai au rabdare sa citeasca o carte sau sa practice un sport. Sportul este o adevarata cultura, care daca nu o mostenesti sau nu-ti este inoculata de parinti sau de educatori este imposibil sa faci din aceasta o pasiune. Ea devine o necesitate cand este prea tarziu, cand vom fi bolnavi sau prea batrani sau de cele mai multe ori amandoua.
Statul in fata calculatorului, pozitiile de cele mai multe ori incorecte din banca – la scoala, ghiozdanul prea greu carat in spate la varste fragede, jocurile pe calculator si pe diverse console electronice, alimentatia necorespunzatoare, mediul nesanatos, conduc de cele mai multe ori la:
- deviatii ale coloanei vertebrale si incet–incet la boli cu un sfarsit usor de anticipat;
- boli ale aparatului digestiv si respirator;
- afectiuni ale vederii si o stare generala de oboseala;
- stari generale de irascibilitate combinate cu stari de apatie generala ca urmare a faptului ca acestia, copiii, nu mai au suficienta rabdare. Jocurile pe calculator le dau raspunsuri prin simpla apasare pe o tasta intr-un timp de cele mai multe ori de cateva fractiuni de secunda. A citi o carte, a urca pe un munte li se vor parea lucruri inutile si fara sens;
Acestea, pot fi evitate prin practicarea karate-ului traditional si integrarea ca membru in clubul nostru. Karate-ul traditional contribuie la;
- dezvoltarea atentiei distributive a capacitatii de intelegere si memorare;
- dezvoltarea unui tonus muscular sanatos si combaterea starilor generale de apatie;
- dezvoltarea si intelegerea calitatilor motrice viteza, indemanare, rezistenta si forta impreuna cu componentele si subcomponentele psihice si psihomotrice ale dezvoltarii acestora in regim combinat;
- intarirea sistemului osos, dezvoltarea sistemului muscular, crearea unui ascendent psihologic care sa-i confere incredere in capacitatile sale proprii de a rezolva probleme grele si de a le depasi cu usurinta, ascendent pe care un alt copil, nepracticant de karate traditional nu-l va intelege si atinge niciodata;
- invatarea si stapanirea principiilor budo vor conduce la o mai buna cunoastere si intelegere a tot ceea ce se intampla cu societatea noastra in fiecare zi, societate din care si copiii dvs. fac parte. Nu uitati ca nu exista expert in finante pe Wall Street, de exemplu, care sa nu cunoasca principii din “Arta Razboiului” de Sun Tzu;
- dezvoltarea unei respiratii controlate care in regim de control al emotiilor vor contribui la o stapanire de sine si un echilibru de invidiat;
- putere de evaluare si capacitatea de a lua decizii rapide si corecte;
- dezvoltarea curajului si a puterii de a depasi momente foarte grele in viata;
- dezvoltarea unui echilibru interior bazat pe autocunoastere, evaluare si estimare corecta, respect si cumpatare;
Fenomenul TAEBO, pentru ca a devenit un fenomen, are la baza lovituri de brat si picior in combinatii diverse cu elemente de fitnes si aerobic, viteza de executie si numarul de repetitii variind in functie de tipul de antrenament.
Puteti alege
antrenamente pentru slabit, dezvoltarea musculaturii, intarirea tonusului muscular sau marirea rezistentei la efort. Nu in ultimul rand, aceste activitati reprezinta un mod de recreere, de relaxare activa. Dupa depasirea dificultatilor de inceput (febra musculara, vointa de a va mobiliza si de a veni la sala), acest sport va va ajuta sa va simtiti mai bine, sa aratati mai bine.
Comparativ cu alte sporturi, taebo-ul prezinta avantajul exersarii fiecarei grupe musculare in parte, acordand astfel intreaga atentie fizicului dumneavoastra. Pentru fiecare grupa musculara exista minim 3-4 tipuri de exercitii. Exercitiile specifice acestora maresc rezistenta la efort si accelereaza consumul de calorii, ajutand la reducerea stratului adipos.
Principalele avantaje ale Tae Bo sunt:
- Usurinta cu care pot fi abordate miscarile;
- Dezvolta rezistenta fizica generala, mobilitatea articulara dar si viteza, intretinand o stare generala sanatoasa si un confort psihic relaxant;
- Diversitatea miscarilor permite antrenarea tuturor muschilor dar si arderea unui numar de calorii mai mare decat in cazul antrenamentelor clasice de aerobic;
- Poate fi abordat ca sistem de exercitii pentru slabire dar intr-o combinatie obligatorie cu un regim alimentar si o dieta controlata;
- Poate fi abordat ca sistem de exercitii pentru dezvoltarea anumitor grupe musculare, reliefare, tonifiere si punere in evidenta a grupelor musculare mari ca biceps, triceps, abdomen, deltoid etc.;
- Exercitiile combinate cu elemente din gimnastica de tipul Pilates si obligatoriu cu exercitii de relaxare dupa efort conduc la un confort psihic relaxant cultiva si intretine dorinta de a lucra in mod regulat;
- Exista seturi de exercitii si combinatii pentru incepatori dar si variante pentru avansati, pentru a oferi permanent o diversitate si provocare practicantilor.
Kickboxing (in japoneza キックボクシング kikkubokushingu) este o arta martiala in care se folosesc lovituri de picioare si brate fiind dezvoltata in timpul secolului XX din discipline mai vechi de arte martiale precum karate, Muay Thai si alte stiluri asiatice.
Kickboxing-ul poate fi practicat ca sistem de autoaparare, fitness in termeni generali de intretinere dar si ca sport de contact.
Kickboxing-ul japonez s-a dezvoltat in anii 1960 fiind mai apoi dezvoltat in sistemul K1 incepand cu 1993. Promotorul acestui sistem de lupta este Osamu Noguchi care alaturi de Tatsuo Yamada (practicant de karate) dezvolta miscarea la nivel mondial, promovand practicarea kickboxing-ului mai ales in Japonia America de Nord dar si Europa.
Kickbox-ul a inceput sa castige adepti in Statele Unite in anii 1970, cand practicantii americani de karate au devenit frustrati de controalele stricte din competitiile de arte martiale, care nu permiteau pumni si lovituri full contact (in forta). In momentul in care kickbox-ul a inceput sa implice riscuri mari de accidentare, s-au imbunatatit normele de siguranta si s-a adaugat echipament de protectie.
Deoarece acesta este un sport relativ nou (nu exista traditii de lunga durata) a suferit schimbari si s-a imbunatatit in ultimele doua decenii.
In timpul antrenamentului se folosesc tehnici de sparring, lovituri, pumni, serii de lovituri cu piciorul si altele, care sunt invatate si aplicate sub indrumarile unui antrenor porfesionist.
Kendo este arta scrimei japoneze(stilul de lupta al samurailor).
KEN sau tsurugi vine de la caracterul care semnifica sabia. Caracterul pentru DO sau michi reprezinta calea sau drumul spre perfectionare, traducerea pentru kendo fiind “Calea sabiei”. O cale in viata care este urmata prin practicarea KENDO.
Kendo este considerata a fi arta Samuraiului care isi are radacinile in traditiile BUDO a carei principala cerinta este de a invata.
Scopul practicarii KENDO
- A forma mintea si corpul;
- A cultiva un spirit viguros;
- A crede in respect si onoare;
- A actiona in sinceritate;
- A urmari autodezvoltarea;
- A face un antrenament corect si strict;
- A lupta pentru progresarea in arta Kendo;
ATENTIE!
75 la suta dintre bolile contemporane sunt cauzate de obezitate:
Obezitatea determina aparitia bolilor cardiovasculare, diabetului, cancerului, spondilozei, aparitia varicelor, a artritei si a bolilor de ficat.
Obezitatea nu are efecte doar asupra inimii si a circulatiei sangelui, dar si asupra creierului, conform oamenilor de stiinta. Ei spun ca poate fi vorba de structura fizica a creierului, probleme cu memoria, risc crescut de dementa si imbatranirea prematura a materiei cenusii.
Paul Thompson, profesor de neurologie la Universitatea din Los Angeles, a derulat un studiu in acest sens: subiectii supraponderali aveau cu 4-8% creierul mai mic decat al celor cu o greutate normala. “Sangele nu ajunge suficient de usor la creier, iar acestea, in lipsa oxigenului, mor”, explică acesta.
- In Romania sunt peste 4,5 milioane de obezi si doar 10 la suta dintre acestia merg la un control medical. Potrivit statisticilor, in tara noastra, o persoana din patru este obeza, iar una din doua este supraponderala.
- Au aparut tot mai multe cazuri de obezitate in randul copiilor
- Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, semnaleaza, in mod repetat, cresterea numarului de cazuri de obezitate in randul copiilor si aparitia unor boli cronice la cei mici.
- Desi romanii sufera de obezitate sau au probleme cu greutatea corporala, nu constientizeaza gravitatea situatiei:
- Potrivit presedintelui Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, prof. dr. Nicolae Hancu, romanii sunt inca tributari perceptiei potrivit careia kilogramele in plus sunt un semn de sanatate.
- Romania urca pe podium (!!!) si se situeaza pe locul trei in Europa in clasamentul supraponderalilor, cu 30% dintre femei obeze si 20% dintre barbati obezi.
- Este necesar ca toti cei interesati in a avea greutatea corporala ideala sa cunoasca toate metodele si serviciile oferite pe piata in acest moment.
Chelsea Club Bucuresti este unul din locurile potrivite pentru educatie, controlul greutatii corporale, dezvoltare armonioasa si crearea unor caractere puternice.
7 Comments