Doar 1 ron in loc de 100 ron pentru 12 sedinte la alegere la kendo sau kickboxing – conform programului afisat pe www.chelsea-bucuresti.com/program.
Achizitioneaza voucherul de pe www.fundeal.ro, printeaza-l si vino cu el la sala. La receptie vei primi un abonament de 12 sedinte valabil la oricare din activitatile noastre.
“Educatie prin sport” – o campanie marca chelseabucuresti.
Oferta este valabila doar pentru membrii noi!
Kickboxing (in japoneza キックボクシング kikkubokushingu) este o arta martiala in care se folosesc lovituri de picioare si brate fiind dezvoltata in timpul secolului XX din discipline mai vechi de arte martiale precum karate, Muay Thai si alte stiluri asiatice.
Kickboxing-ul poate fi practicat ca sistem de autoaparare, fitness in termeni generali de intretinere dar si ca sport de contact.
Kickboxing-ul japonez s-a dezvoltat in anii 1960 fiind mai apoi dezvoltat in sistemul K1 incepand cu 1993. Promotorul acestui sistem de lupta este Osamu Noguchi care alaturi de Tatsuo Yamada (practicant de karate) dezvolta miscarea la nivel mondial, promovand practicarea kickboxing-ului mai ales in Japonia America de Nord dar si Europa.
Kickbox-ul a inceput sa castige adepti in Statele Unite in anii 1970, cand practicantii americani de karate au devenit frustrati de controalele stricte din competitiile de arte martiale, care nu permiteau pumni si lovituri full contact (in forta). In momentul in care kickbox-ul a inceput sa implice riscuri mari de accidentare, s-au imbunatatit normele de siguranta si s-a adaugat echipament de protectie.
Deoarece acesta este un sport relativ nou (nu exista traditii de lunga durata) a suferit schimbari si s-a imbunatatit in ultimele doua decenii.
In timpul antrenamentului se folosesc tehnici de sparring, lovituri, pumni, serii de lovituri cu piciorul si altele, care sunt invatate si aplicate sub indrumarile unui antrenor porfesionist.
Kendo este arta scrimei japoneze(stilul de lupta al samurailor).
KEN sau tsurugi vine de la caracterul care semnifica sabia. Caracterul pentru DO sau michi reprezinta calea sau drumul spre perfectionare, traducerea pentru kendo fiind “Calea sabiei”. O cale in viata care este urmata prin practicarea KENDO.
Kendo este considerata a fi arta Samuraiului care isi are radacinile in traditiile BUDO a carei principala cerinta este de a invata.
Scopul practicarii KENDO
- A forma mintea si corpul;
- A cultiva un spirit viguros;
- A crede in respect si onoare;
- A actiona in sinceritate;
- A urmari autodezvoltarea;
- A face un antrenament corect si strict;
- A lupta pentru progresarea in arta Kendo;
ATENTIE!
75 la suta dintre bolile contemporane sunt cauzate de obezitate:
Obezitatea determina aparitia bolilor cardiovasculare, diabetului, cancerului, spondilozei, aparitia varicelor, a artritei si a bolilor de ficat.
Obezitatea nu are efecte doar asupra inimii si a circulatiei sangelui, dar si asupra creierului, conform oamenilor de stiinta. Ei spun ca poate fi vorba de structura fizica a creierului, probleme cu memoria, risc crescut de dementa si imbatranirea prematura a materiei cenusii.
Paul Thompson, profesor de neurologie la Universitatea din Los Angeles, a derulat un studiu in acest sens: subiectii supraponderali aveau cu 4-8% creierul mai mic decat al celor cu o greutate normala. “Sangele nu ajunge suficient de usor la creier, iar acestea, in lipsa oxigenului, mor”, explică acesta.
- In Romania sunt peste 4,5 milioane de obezi si doar 10 la suta dintre acestia merg la un control medical. Potrivit statisticilor, in tara noastra, o persoana din patru este obeza, iar una din doua este supraponderala.
- Au aparut tot mai multe cazuri de obezitate in randul copiilor
- Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, semnaleaza, in mod repetat, cresterea numarului de cazuri de obezitate in randul copiilor si aparitia unor boli cronice la cei mici.
- Desi romanii sufera de obezitate sau au probleme cu greutatea corporala, nu constientizeaza gravitatea situatiei:
- Potrivit presedintelui Federatiei Romane
de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, prof. dr. Nicolae Hancu, romanii sunt inca tributari perceptiei potrivit careia kilogramele in plus sunt un semn de sanatate.
- Romania urca pe podium (!!!) si se situeaza pe locul trei in Europa in clasamentul supraponderalilor, cu 30% dintre femei obeze si 20% dintre barbati obezi.
- Este necesar ca toti cei interesati in a avea greutatea corporala ideala sa cunoasca toate metodele si serviciile oferite pe piata in acest moment.
Chelsea Club Bucuresti este unul din locurile potrivite pentru educatie, controlul greutatii corporale, dezvoltare armonioasa si crearea unor caractere puternice.
14 Comments