REZERVARI TEREN FOTBAL

Sisteme de lupta

Semi Contact

In semi-contact luptatorii au ca scop principal obtinerea unui punctaj mare, folosind tehnici legale controlate, executate cu viteza si concentrare. Principalele caracteristici in semi-contact sunt executia, tehnica si viteza. Competitiile in semi-contact ar trebui sa se desfasoare in adevaratul sens al cuvantului cu lovituri usoare si bine controlate. Semi-contact-ul este o disciplina tehnica, care pune accent egal pe tehnicile de brate si de picioare, din punct de vedere atletic. Tehnicile de executie (brate si picioare) sunt strict controlate.

Light Contact

Competitiile in kickbox light-contact ar trebui sa fie executate, de asemenea, cu tehnici bine controlate. In light-contact, concurentii lupta continuu pana cand arbitrul ii opreste (STOP sau BREAK). Ei folosesc tehnici din full contact, dar aceste tehnici trebuie sa fie bine controlate si executate in zone legale. Se pune accent pe tehnicile de lovire atat cu bratele cat si cu picioarele. Light-contact a fost creat ca un stadiu intermediar intre semi contact si full contact. Arbitrul de centru nu arbitreaza luptatorii, el se asigura doar ca se respecta regulile. Lupta se poate desfasura fie pe tatami fie in ring.

Full Contact

Full-contact este o disciplina de kickbox in care intentia luptatorului este de a-si bate adversarul folosindu-se de toata puterea si forta sa. Loviturile de brate si de picioare trebuie executate in zone permise, punandu-se accent pe viteza si determinare. Loviturile sunt permise in partea din fata si partea laterala a capului, partea din fata si parte laterala a corpului (de la talie in sus) iar intoarcerile sunt de asemenea permise.

Parteneri