REZERVARI TEREN FOTBAL

Antrenament

Antrenamentul de Kendo este compus din mai multe tipuri de exercitii. Fiecare tip de exercitiu urmareste un scop diferit in dezvoltarea elevului.

Kendo, ca si alte arte martiale, cere disciplina si daruire in timpul antrenamentelor. Incepatorii pornesc cu deprinderea bazelor, cum ar fi: eticheta sau reigi(salutul si respectul pentru sala, pentru sensei si pentru colegii de antrenament), diferite pozitii si deplasari si cum sa manuiasca corect sabia. Progresul fiecarui elev prin deprinderea corecta a tehnicilor il pregateste pentru a incepe antrenamentele cu bogu.Odata inceput antrenamentul cu bogu, acesta poate fi compus dintr-unul sau mai multe tipuri de exercitii in functie de ceea ce urmareste sensei-ul la momentul respectiv.

KENDO KATA

Aproape toate artele martiale au un set de kata, iar kendo nu face exceptie.
Kata este un set de miscari prestabilite care subliniaza unul sau mai multe aspecte ale luptei cu sabia. Exercitiile repetate aprofundeaza cunostintele de kata. Kendo kata este practicata cu sabia de lemn (bokken).
All Japan Kendo Federation a ales un numar de 10 kata, fiecare studiind un set de concepte concentrate intr-o forma pura si care permit practicantului sa le poata aprofunda.
Kendo kata se practica in doi(Uchitachi si Shidachi). Uchitachi este profesorul care ataca si pierde, iar Shidachi este elevul care se apara si castiga. Primele sapte kata ilustreaza tehnici de sabie lunga contra sabie lunga, ultimele trei kata ilustrand apararea cu sabia scurta impotriva atacului sabiei lungi.
Inainte de aparitia shinai-ului si bogu-ului, kata era singurul mod de a exersa in siguranta.

Parteneri