REZERVARI TEREN FOTBAL

Stagiul National de Vara – Karate Traditional – Olimp 2009

olimp2009In perioada 31 iulie – 7 august 2009 a avut  loc la Olimp editia XXIX  a stagiului national de karate traditional. Inceputa in 1980 aceasta traditie continua sa reuneasca pe litoralul romanesc practicantii de karate traditional shotokan fudokan sub comanda maestrului nostru sensei Dan Stuparu 7 dan.

In 2010 acest eveniment va implini 30 de ani. Speram intr-o participare cat mai numeroasa care sa marcheze importanta unei traditii intr-o editie jubiliara in viitorul an.

Revenit recent de la stagiul international de la San Diego sensei Dan Stuparu ne-a marturisit urmatoarele: „La stagiul din acest an, prezenta instructorilor de karate traditional din toata lumea, a fost ca de obicei, numeroasa. Dupa disparitia dintre noi a marelui maestru sensei Hidetaka Nishiyama, ne-am reintalnit cu aceeasi placere, dar cu un gol imens lasat de disparitia sa. ITKF va ramane puternic prin valoarea ideologica mostenita de la sensei Nishiyama si capacitatea noastra de a asimila si transmite mai departe aceste invataturi. Prezenta printre noi a maestrului Horoshi Shirai ne-a dat increderea ca ITKF este inca o forta si va ramane asa foarte multi ani. Sensei Hiroshi Shirai si-a manifestat dorinta de a fi sensei-advisor in ITKF refuzand elegant orice functie pentru ca reintoarcerea sa in cadrul miscarii sa nu fie inteleasa gresit.Antrenametele au fost conduse de maestrii desemnati in Comisia Tehnica ITKF de catre regretatul maestru H. Nishiyama, printre care cu onoare fac si eu parte. In congresul ITKF s-a stabilit ca viitoarele Campionate  Mondiale din 2010 sa fie organizate de catre Brazilia care a castigat detasat in fata Israelului in competitia pentru  adjudecarea acestui eveniment.”

Tot in cadrul stagiului tehnic de la Olimp, sensei Dan Stuparu, ne-a informat ca in viitorul an competitional kata-urile Chinte, Kankusho, Basaisho si Hanghetsu vor fi obligatorii la testarea fizica de la fiecare etapa zonala. Pentru proba kata individual obligatorii vor deveni: Nijushiho, Jite, Sochin si Gankaku. „Extinderea ariei de cunostinte pentru practicantii de karate traditional este foarte importanta -spunea sensei Dan Stuparu. Aprofundarea principiilor de baza si aplicarea acestora in executia tehnicilor este capitala. Daca maine s-ar hotara ca toti practicantii de karate sa fie condamnati la moarte, 99% dintre noi ar muri nevinovati. Este foarte importanta miscarea 9efortul n.a.) in sine si contactul cu lumea artelor martiale si acest sistem riguros si sanatos pentru multi in incercarea de formare si dezvoltare a personalitatii. A practica karate traditional, este insa o datorie morala a celor care s-au hotarat sa faca acest lucru dar si o responsabilitate imensa pentru noi instructorii care avem datoria de a preda mai departe, in mod corect, principiile care stau la baza acestei arte martiale.”

Stagiul de pregatire s-a  incheiat cu Adunarea Generala a Asociatiei de Karate Traditional din Romania. S-a hotarat calendarul competitional pentru anul sportiv 2009-2010 si s-au pus la punct chestiuni organizatorice generale. In curand la sectiunea karate vor putea fi accesate informatii cu privire la calendarul complet al FRKT.

In perioada 27 august -3 septembrie va avea loc la Asprovalta-Grecia stagiul international Balkan Gusshaku condus de sensei Ilija Iorga 10 dan si asistat de : sensei Vladimir Iorga 9 dan, sensei Dan Stuparu 7 dan si sensei Vencislav Nedev 7 dan. Instructorii si sportivii lotului national de seniori care doresc sa participe la acest eveniment pot contacta FRKT in vederea inscrierii.

KPICASA_GALLERY(Olimp_2009)

zp8497586rq

Parteneri