REZERVARI TEREN FOTBAL

Lansare de carte la Palatul Elisabeta

Intr-o atmosfera interesanta si ultima aparitie din acest an a familiei regale in fata publicului, astazi 9 noiembrie, la Palatul Elisabeta, Principele Radu de Hohenzollern-Veringen si-a lansat prin intermediul Editurii Polirom, lucrarea “Europa din noi – Regalitatea si democratia – spectacol”.

Volumul se dovedeste a fi “o culegere de conferinte si articole…suficient de bune pentru a fi cuprinse intr-o carte” dupa cum Alteta Sa Regala Principile Radu arata in introducere dar mai degraba o lectie de istorie a evenimentelor, frumos transpuse interesand prin caracterul informativ dar si educational deopotriva.

“Vad stabilitatea ca pe un ideal obtinut nu numai prin prosperitate si domnia legii, prin buna guvernare si democratie liberala, prin conectare si prin cooperare dar si prin valoarea invatamantului, prin respectul traditiei (respect care impune, intai, cunoasterea ei), prin incurajarea identitatii, a institutiilor fundamentale ale societatii si prin cultivarea puterii exemplului, a modelelor si a viziunii, ca factor de dezvoltare” arata Alteta Sa.

A fost totodata un prilej de al felicita, toti, pe Majestatea Sa Regele Mihai, cu ocazia zilei onamastice desi trecuse o zi. Principesa Margareta s-a dovedit a fi o gazda extraordinara detasandu-se prin tinuta, caldura si nobletea sa. Pentru mine, a fost un moment emotionant, insotindu-l pe sensei Dan Stuparu impreuna cu familia la acest eveniment. Mi-au placut totodata frumoasele cuvinte ale Principelui Radu despre sensei, multumind tuturor pentru prezenta si enumerandu-I pe unii din cei prezenti, printre care si: “… reprezentantul karate-ului, cu care discutand in particular zilele trecute am inteles de ce practicarea acestei arte presupune multa noblete. Ce pacat ca nu facem noi, toti, karate… “.

Inchei acest scurt, dar foarte important sufletului meu, material cu un citat al autorului de pe coperta cartii: “Personalitatea care marcheaza societatea si istoria tarii ei nu este providentiala numai prin calitatile profesionale, ci si prin doua alte ingrediente sine qua non: o viziune(ceea ce nu are nimic de a face cu programul administrativ de guvernare) si altruismul responasbil, care trebuie sa exceada interesele de partid, de grup sau personale. Iscusinta fara orizont, fara ideal ramane un exercitiu sterp de masaj al eului, care poate crea scoala de smecherie politica, dar nu va da bunastare si demnitate, adica stabilitate si libertate, natiunii”.

Ce pacat ca nu facem noi, toti, karate…

KPICASA_ALBUM(chelsea.bucuresti,20051109LansaredeCarte)

Leave a Comment

(required)

(required)

Parteneri