REZERVARI TEREN FOTBAL

Bushido

Gi – Cinste si Dreptate – Fii cinstit. Crede in dreptate. Pentru un samurai nu exista umbre in ceea ce priveste cinstea si dreptatea. Nu exista decat corect sau gresit.
Rei – Politetea curtenitoare – Samuraiul nu are motive pentru a fi crud si nu are nevoie de a-si demonstra taria. Un samurai este politicos chiar si cu dusmanii sai. Fara atitudinea plina de respect nu suntem mai presus de animale. Un samurai nu este repectat numai datorita tariei sale, ci si pentru cum se comporta in societate. Adevarata tarie apare in fata dificultatilor.
Yu – Curajul – Ridica-te atunci cand celorlalti le este teama. Sa te ascunzi ca o broasca in carapace nu este un mod de a trai. Un samurai trebuie sa dea dovada de curaj si eroism. Este riscant, este periculos, dar viata trebuie traita complet, din plin si din placere. Curajul nu trebuie sa fie orbesc. Trebuie sa fie inteligent si puternic. Inlocuieste frica cu respectul si precautia.
Meiyo Onoare – Un samurai are ca unitate de masura onoarea sa in propria sa judecare. Deciziile pe care le iei sunt reflectarea fidela a ceea ce esti cu adevarat. De tine nu te poti ascunde.
Jin – Compasiune – Prin antrenamente intense samuraiul capata rapiditate si putere. Nu este precum alti barbati. Puterea pe care o capata trebuie folosita pentru binele tuturor. El are compasiune si isi ajuta semenii cu fiecare ocazie. Daca aceasta oportunitate nu vine, o cauta el insusi.
Makoto – Sinceritate – Cand un samurai spune ca va face ceva, acest lucru este ca si facut . Nimic nu-l va opri sa duca la indeplinire ceea ce a spus . Nu trebuie sa-si dea cuvantul, nu trebuie sa promita. Simpla vorbire reprezinta dovada actiunii sale. A spune si a face este acelasi lucru.
Chu – Datorie si loialitate – Pentru samurai, facand un anumit lucru sau spunand ceva stie ca stapaneste acel lucru. Este responsabil pentru acesta si pentru toate consecintele. Un samurai este loial tuturor celor pe care ii are in grija. Acestora le este dator cu loialitatea sa.

Parteneri