REZERVARI TEREN FOTBAL

GICA POPESCU LA … CHELSEA!

Titlul nu e bombastic! Gica Popescu, internationalul roman de mare notorietate, ex-capitanul Barcelonei, vine la Chelsea sambata de sambata, pentru ca aici, in Parcul Tineretului, pe terenul nostru, se joaca meciurile oficiale de campionat (grupa 2002) a AMFB, cu participarea a 14 echipe.

In lotul uneia din ele, respectiv ProLuceafarul, figureaza si Nicholas…Popescu, fiul fostului mare jucator.

Ioan Chilom – Gica esti nelipsit de la jocurile lui Nicholas! Sa intelegem ca ii prevezi un viitor in fotbal?

Gica Popescu – Deocamdata ma bucur ca ii place, ca e dezinvolt, ca se afla in progres.

I.C. – Ultima oara cand am realizat un interviu cu tine era inaintea alegerilor de la FRF. Intre timp te-ai cam indepartat de fotbal…

G.P. – Gresit! Nu ma amestec in treburile federatiei sau ale cluburilor, am treburi mai importante. Dar de fotbal nu m-am indepartat de fel, de vreme ce cheltuiesc 2-3 sute de mii de euro anual cu scoala de fotbal si deja jucatorii formati de noi au un nume in campionatele noastre. Ganea de la Dinamo, Dina, Ciuca etc. poarta amprenta scolii “Gica Popescu”.

I.C. – Apropo de formarea de jucatori, care crezi ca este cauza regresului in materie de cresterea si afirmarea de valori autohtone?

G.P. – Lipsa de interes a cluburilor! Nu niste persoane private trebuie sa investeasca in fotbalistii viitorului, ci cluburile, asa buy levitra on sale online cum se intimpla in toata Europa. Cluburile noastre prefera sa transfere jucatri gata formati de valoare indoielnica din strainatate, decat sa investeasca si sa munceaca pentru valorificarea talentelor noastre si, slava domnului, copiii romani au talent pentru fotbal! Si nu numai.

I.C. – Cum ti se pare organizata competitia aici, la Chelsea?

G.P. – Excelent! Imi place ordinea de aici, cum arata baza voastra, cadrul superb al parcului, aspectul civilizat al competitiei.

I.C. – Nu ma pot abtine sa nu te intreb in final, nu te mai intereseaza de loc sa reintri in structurile fotbalului romanesc, sa candidezi la presedentie?

G.P. – Acum nu. Am foarte mult de lucru pe planul afacerilor. Dar stiu eu ce va mai fi peste patru ani?!

Interviu consemnat de IOAN CHILOM

8 Comments

Leave a Comment

(required)

(required)

Parteneri