REZERVARI TEREN FOTBAL

Despre Kickbox

Kickboxing (in japoneza キックボクシング kikkubokushingu)  este o arta martiala in care se folosesc  lovituri de picioare si brate fiind  dezvoltata in timpul secolului XX din discipline mai vechi de arte martiale precum karate, Muay Thai si alte stiluri asiatice.

Kickboxing-ul poate fi practicat ca sistem de autoaparare, fitness in termeni generali de intretinere dar si ca sport de contact.

Kickboxing-ul japonez s-a dezvoltat in anii 1960 fiind mai apoi dezvoltat in sistemul K1 incepand cu 1993. Promotorul acestui sistem de lupta este Osamu Noguchi care alaturi de Tatsuo Yamada (practicant de karate) dezvolta miscarea la nivel mondial, promovand practicarea kickboxing-ului mai ales in Japonia America de Nord dar si Europa.

Kickbox-ul a inceput sa castige adepti in Statele Unite in anii 1970, cand practicantii americani de karate au devenit frustrati de controalele stricte din competitiile de arte martiale, care nu permiteau pumni si lovituri full contact (in forta). In momentul in care kickbox-ul a inceput sa implice riscuri mari de accidentare, s-au imbunatatit normele de siguranta si s-a adaugat echipament de protectie.

Deoarece acesta este un sport relativ nou (nu exista traditii de lunga durata) a suferit schimbari si s-a imbunatatit in ultimele doua decenii.

In timpul antrenamentului se folosesc tehnici de sparring, lovituri, pumni, serii de lovituri cu piciorul si altele, care sunt invatate si aplicate sub indrumarile unui antrenor porfesionist.

Parteneri